خوشبختانه در دورانی زندگی میکنیم که طراحی سایت فقط محدود به کدنویسیهای پیچیده نیست و روشهای مختلفی برای طراحی و ساخت سایت وجود دارد. شرکتهای مختلفی هستند که تلاش میکنند کار طراحی سایت راحتتر شود تا افراد بیشتری بتوانند سایت ایجاد کنند.
به این ترتیب نرم افزارهایی برای طراحی سایت ایجاد شدند. با برخی از این نرم افزارها حتی بدون نیاز به دانش کدنویسی هم میتوانید سایت طراحی کنید. اگر در طراحی وب تازه کار هستید و دوست دارید به صورت حرفهای طراحی سایت را یاد بگیرید، این نرم افزارها به شما خیلی کمک میکنند. به همین دلیل در ادامه بهترین نرم افزارهای طراحی سایت را به شما معرفی میکنیم.
چرا از نرم افزارهای طراحی سایت استفاده میشود؟
با نرم افزارهای طراحی سایت میتوانید سایت اختصاصی برای خودتان طراحی کنید. احتمالا میدانید که برای داشتن سایت اختصاصی باید چند ده میلیون تومان هزینه کنید. حتی اگر بخواهید برای سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس قالب اختصاصی داشته باشید باید چند میلیون تومان پول بپردازید. اما با نرم افزارهای طراحی سایت به راحتی میتوانید سایت یا قالب اختصاصی با توجه به نیازهای خودتان داشته باشید.
ویژگی اصلی این نرم افزارها راحت بودن کار با آنهاست. یکی از مزایای استفاده از نرم افزارهای طراحی سایت این است که علاوهبر طراحی سایت خود، میتواند برای دیگران هم سایت یا قالب طراحی کنید و از این راه هم درآمد داشته باشید. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که با نرم افزارهای طراحی سایت فقط میتوانید ظاهر یا فرانت سایت را طراحی کنید. برای بخش بکاند سایت هم میتوانید از سیستمهای مدیریت محتوا یا سایت سازها استفاده کنید. این را هم در ابتدا بگویم که در آخر این مقاله قرار است سادهترین روش ساخت سایت اینترنتی را به شما معرفی کنم.
آشنایی با بهترین نرم افزارها و پلتفرمهای طراحی سایت
نرم افزارهای زیادی برای طراحی سایت تولید شدهاند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. مثلا کار با برخی از آنها بسیار ساده است و تنها باید المانهای موردنیاز را با کشیدن و رها کردن در صفحه قرار دهید. برخی دیگر هم کمی پیچیدهتر هستند اما در عوض امکانات بیشتر و پیشرفتهتری را در اختیار شما قرار میدهند.
اگر همچنان قصد دارید از نرم افزارهای تخصصی برای طراحی سایت استفاده کنید، بهتر است قبل از شروع به کار یکی از آنها را انتخاب کنید. سپس کار با آن نرم افزار را یاد بگیرید و در آن حرفهای شوید. به همین دلیل تعدادی از بهترین نرم افزارهای طراحی سایت را معرفی کردیم تا شما بتوانید راحتتر ابزار مناسب را انتخاب کنید.
نرم افزار Adobe Dreamweaver
بهترین، محبوبترین و پراستفادهترین نرم افزار طراحی وب محصولی از شرکت بزرگ ادوبی یعنیAdobe Dreamweaver است. بسیاری از طراحان سایت در دنیا از این نرم افزار پیشرفته برای طراحی صفحات وب استفاده میکنند. مهمترین ویژگی دریم ویور پشتیبانی از تمام زبانهای برنامه نویسی رایج در طراحی وب است. همچنین این نرم افزار با سایر نرم افزارهای ادوبی مثل فتوشاپ هم سازگاری کامل دارد. این نرم افزار مجموعهای کامل از ابزارها و تجهیزات لازم برای طراحی سایت را در اختیار شما قرار میدهد.
نرم افزار دریم ویور با تمام مرورگرها سازگاری کامل دارد و دارای یک ادیتور HTML با قابلیت کشیدن و رها کردن المانها میباشد. با کمک نرم افزار Dreamweaver میتوانید سایتی بسیار زیبا و جذاب طراحی کنید که مشابهش در هیچ جای دیگر نباشد.
این نرم افزار همانند سایر نرم افزارهای ادوبی قیمت بسیار بالایی دارد. البته میتوان از نسخه کرک شده این نرم افزار را هم به راحتی دانلود و از آن استفاده کرد. اگر قصد استفاده از نرم افزار دریم ویور را دارید باید به این نکته هم توجه کنید که کار با این نرم افزار چندان راحت نیست. در واقع مانند سایر نرم افزارهای ادوبی باید چند ماهی را صرف یادگیری دریم ویور کنید.
نرم افزار Adobe Muse
شاید شما هم با برنامه نویسی آشنایی ندارید و میخواهید بدون کدنویسی از نرم افزارهای طراحی سایت استفاده کنید. پس باید به سراغ Adobe Muse بروید. ادوبی این نرم افزار را برای طراحی سایت آن هم بدون حتی یک خط کدنویسی ایجاد کرده است. کار با ادوبی میوز بسیار راحت است. اگر پیش از این با دیگر نرم افزارهای ادوبی مثل فتوشاپ کار کرده باشید، خیلی راحت میتوانید با این نرم افزار هم کار کنید.
البته باید این را هم گفت که امکانات ادوبی میوز به پای برادر بزرگترش یعنی دریم ویور نمیرسد. اگر میخواهید یک سایت با امکانات خیلی حرفهای داشته باشید باید به سراغ دریم ویور بروید. همچنین اگر علاقه دارید که طراحی سایت را به صورت حرفهای یاد بگیرید، توصیه میکنیم که از Dreamweaver شروع کنید. علاوه بر این درست است ادوبی میوز امکان طراحی سایت بدون کدنویسی را فراهم کرده است، اما همچنان برای اتصال سایت به دیتابیس و داینامیکسازی آن باید کدنویسی کنید.
نرم افزار Google Web Designer
نرم افزار Web Designer گوگل هم یکی از برنامههای خوب برای طراحی صفحات وب است. این نرم افزار بیشتر به منظور طراحی بنرهای تبلیغاتی کاربرد دارد اما از آن میتوانید برای طراحی صفحات سایت هم استفاده کنید. مهمترین ویژگی وب دیزاین رایگان بودن آن است. هم چنین این نرم افزار رابط کاربری ساده و جذابی دارد که کار یادگیری آن را راحت کرده است. مجموعهای از ابزارهای از پیش تعیین شده و کاربردی هم در این نرم افزار وجود دارد که کار طراحی سایت را سادهتر میکند.
اما نرم افزار وب دیزاین گوگل مشکلات خاص خود را هم دارد. این نرم افزار برای طراحی فرانت یا ظاهر سایت کاربرد دارد و باید با زبانهای برنامه نویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت آشنایی داشته باشید. همچنین باید بتوانید طراحی انجام شده با وب دیزاین را به یک صفحه داینامیک تبدیل کنید. پس لازم است کمی هم با زبانهای برنامه نویسی سمت سرور آشنایی داشته باشید. یک نکته منفی دیگر در وب دیزاین بهینه نبودن کدهای HTML خروجی است که باعث میشود سرعت لود شدن صفحات سایت بالا باشد.
نرم افزار TemplateToaster
اگر میخواهید بدون درگیر شدن با کدنویسی و پیچیدگیهای بسیار زیاد آن یک سایت اختصاصی داشته باشید، میتوانید از نرم افزار TemplateToaster استفاده کنید. این نرم افزار به شما کمک میکند که به راحتی و تنها با قرار دادن المانهای مشخص در صفحه، یک سایت اختصاصی برای خود طراحی کنید. همچنین با این نرم افزار میتوانید برای سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس و جوملا هم به راحتی قالب طراحی کنید.این نرم افزار با تمام مرورگرها سازگاری دارد.
از دیگر ویژگیهای TemplateToaster قابلیت طراحی سایت تنها با کشیدن و رها کردن المانها و طراحی صفحات واکنشگرا برای موبایل و تبلت است. این نرم افزاری قسمتی دارد که در آن میتوانید نحوه نمایش صفحه ایجاد شده در موبایل و تبلت را مشاهده کنید. اما باید اشاره کنیم که کدهای ایجاد شده توسط این نرم افزار چندان بهینه نیستند و همچنین برخی از اصول و قواعد سئو در آن پیاده نشده است. پس باید خودتان فکری به حال سئوی سایت طراحی شده بکنید.
نرم افزار openElement
openElement یک ابزار کامل و در عین حال ساده برای طراحی صفحات وب است. این نرم افزار ابزارهای مختلفی را برای طراحی سایت دارد که با استفاده از آنها میتوانید هر سایتی را به راحتی ایجاد کنید. از ویژگیهای خوب نرم افزار openElement دارا بدون تعداد زیادی قالب و المان پیش فرض است که کار طراحی سایت را خیلی راحت میکند. همچنین در این نرم افزار نیازی به کدنویسی نخواهید داشت و تنها باید به طراحی بخشهای مختلف سایتتان بپردازید.
همچنین این نرم افزار با تمام مرورگرها سازگاری دارد و قابلیت طراحی سایتهای ریسپانسیو هم در آن تعبیه شده است. با وجود این همه مزایا، اما مهمترین ویژگی openElement این است که اصول سئو در سایتهای طراحی شده با آن کاملا رعایت شده است. در نتیجه برخلاف اکثر نرم افزارهای مشابه، سایت طراحی شده با این نرم افزار از نظر کدنویسی کاملا بهینه است. نرم افزار openElement به صورت رایگان در دسترس قرار دارد و میتوانید آن را دانلود کنید.
البته نرم افزار openElement معایب کوچکی هم دارد. مثلا امکانات و ابزارهای آن به اندازه سایر نرم افزارها کامل نیست. همچنین امکان تغییر و ویرایش برخی از قسمتهای پیش فرض هم در برنامه وجود ندارد.
نرم افزار RapidWeaver
نرم افزار RapidWeaver یکی از نرم افزارهای خوب و کاربردی در زمینه طراحی سایت است که منحصرا در دسترس کاربران سیستم عامل مک شرکت اپل قرار دارد. این نرم افزار با قابلیتهای خوب خود مانند طراحی سایت با کشیدن و رها کردن المانها، ابزارهای گوناگون و رابط کاربری ساده توانسته در بین بهترین نرم افزارهای طراحی سایت قرار بگیرد.
استفاده از این نرم افزار خیلی راحت است و بدون دانش خاصی هم میتوانید به کمک آن هر نوع سایتی را طراحی کنید. همچنین داخل برنامه نیز تعداد زیادی المان و صفحه از پیش ساخته شده وجود دارد که کار طراحی سایت خیلی راحت و سریع میکند. این برنامه امکان ساخت سایتهای واکنشگرا را به شما میدهد و همچنین در طراحی سایتها اصول سئو به خوبی رعایت شده است.
از معایب RapidWeaver این است که تنها برای کاربران سیستم عامل مک در دسترس است و همچنین قیمت بالایی دارد. علاوه بر این برای استفاده از اکثر المانها باید هزینه جداگانه پرداخت کنید.
نرم افزار Macaw
نرم افزار طراحی سایت Macaw هم مثل اکثر نرم افزارهایی که معرفی کردیم رابط گرافیکی سادهای را جهت طراحی وب بدون نیاز به برنامه نویسی در اختیارتان قرار میدهد. اما ویژگی اصلی Macaw که آن را تا حدودی از سایر نرم افزارهای طراحی سایت متمایز میکند، قابلیت ذخیره و استفاده مجدد از المانها است. شما میتوانید مثلا یک اسلایدر خاص بسازید و آن را ذخیره کنید. سپس میتوانید همین اسلایدر را در سایتهای دیگری که طراح میکنید هم به کار ببرید.
از ویژگیهای دیگر نرم افزار Macaw میتوان به قابلیت طراحی سایت ریسپانسیو و تنظیمات استایل قسمتهای مختلف سایت اشاره کرد. به این ترتیب میتوانید برای هر بخش از صفحه سایتتان استایلی متفاوت تعریف کنید. همچنین کتابخانه تقریبا کاملی از استایلهای پیش فرض هم در دسترس شما قرار گرفته است.
البته این نرم افزار هم نکات منفی کوچکی دارد. مهمترین ضعف Macaw این است که کدهای خروجی از این نرم افزار چندان تمیز و بهینه نیستند. همچنین از نظر سئو هم عملکرد خوبی از سایتهای طراحی شده با این نرم افزار نمیبینید. پس باید بعد از طراحی سایت برخی موارد سئو را دستی و با کدنویسی روی سایت پیاده کنید.
نرم افزار NetObjects Fusion
نرم افزارهای طراحی سایت مختلف هرکدام دستهای از مخاطبان را هدف قرار میدهند. مثلا برخی از آنها فقط هدفشان جذب کاربران مبتدی است و امکانات کمی را دارند. اما در عوض کار با آنها خیلی راحت است و هرکسی به سادگی کار با این نرم افزارها را یاد میگیرد. برخی دیگر از نرم افزارهای طراحی سایت هم هدفشان طراحی سایت حرفهای و پیشرفته است. این نرم افزارها معمولا کمی پیچیده هستند و یادگرفتنشان زمانبر است.
اما نرم افزار NetObjects Fusion جزو معدود نرم افزارهای طراحی سایت است که هم برای افراد مبتدی و هم برای حرفهایها کاملا مناسب است. از دیگر قابلیتهای خوب این نرم افزار، طراحی سایت با کشیدن و رها کردن المانها، بهینه بودن کامل کدهای سایت طراحی شده و رعایت اصول سئو است. همچنین این نرم افزار قابلیت تعریف درگاههای پرداخت مختلف را هم دارد.
اگر بخواهیم در مورد معایب این نرم افزار بگوییم اول از همه باید به قیمت بسیار بالای آن اشاره کرد. نسخه قدیمی این نرم افزار را میتوانید به صورت کرک شده دریافت کنید. اما برای استفاده از نسخه جدیدتر حتما باید آن را خریداری کنید.
نرم افزار CoffeeCup
هدف سازندگان نرم افزار CoffeeCup این بوده است که ساخت و طراحی یک سایت اینترنتی را بسیار ساده و سریع کنند. به همین دلیل اگر میخواهید به سرعت و بدون نیاز به کدنویسی سایت خود را طراحی کنید این نرم افزار تمام نیازهای شما را برآورده میکند. ویژگی بارز CoffeeCup امکان طراحی سایتهای کاملا واکنشگرا و ویرایشگر بصری فوق العاده کاربردی و ساده آن است.
البته این نرم افزار فقط برای افراد مبتدی نیست. اگر در طراحی سایت حرفهای هستید و یا با کدنویسی آشنایی دارید هم این نرم افزار کار شما را راحتتر میکند. از دیگر مزایای نرم افزار CoffeeCup قابلیت ایجاد منوهای مختلف و تو در تو برای سایت است.
اما در کنار ویژگیها و مزایای این نرم افزار، چند مورد نکته منفی هم به چشم میخورد. اگر بخواهید هم زمان هم از طریق برنامه نویسی و هم از طریق المان بندی سایت طراحی کنید، در برخی موارد به هم ریختگیهایی در سایت شما ایجاد میشود. همچنین افزودن مواردی مثل نقشه یا ویدیو کمی دردسر دارد و چندان راحت نیست. اگر هم با این موارد مشکلی ندارید باید فکر هزینه بالای خرید نرم افزار را هم بکنید.
نرم افزار Xara
یکی دیگر از نرم افزارهای خوب در زمینه طراحی سایت که امکانات کاربردی و رابط کاربری سادهای دارد، نرم افزار Xara است. این نرم افزار ابزارهای کاملی را برای طراحی سایت و به کار بردن پالتهای رنگی جذاب در اختیار شما قرار میدهد. این نرم افزار کتابخانه بزرگی از تمها و المانهای پیش فرض دارد که طراحی و ساخت سایت را بسیار راحت کرده است.
از دیگر ویژگیهای این نرم افزار امکان ساخت سایت با کشیدن و رها کردن المانها و قیمت مناسب آن نسبت به سایر نرم افزارهای مشابه است. همچنین این نرم افزار در دو نسخه منتشر شده است. نسخه Basic که مخصوص افراد تازه کار و مبتدی است و نسخه Premium که برای افراد حرفهای و آشنا به کدنویسی ایجاد شده است. از ضعفهای این نرم افزار میتوان به عدم پشتیبانی از سیستم عامل مک و نداشتن قابلیت ویرایش سریع بخشهای گوناگون سایت اشاره کرد.
جایگزینی مناسب برای نرم افزارهای طراحی سایت
تا اینجا با بهترین نرم افزارهای طراحی سایت آشنا شدیم. اما همانطور که گفتیم کار با نرم افزارهای طراحی سایت چندان راحت و ساده نیست. از طرفی تمام نرم افزارها به زبان انگلیسی هستند و برای کار با آنها باید با این زبان آشنا باشید. نرم افزارهای طراحی سایت به درد کسانی میخورد که آشنایی نسبی با طراحی سایت دارند و یا قصد دارند در این زمینه حرفهای شوند. همچنین تا حدودی هم باید از برنامه نویسی تحت وب سر رشته داشته باشید. اما دوست دارید بدانید که بدون کدنویسی، چگونه یک سایت بسازیم؟
اگر در این زمینهها تخصص ندارید یک روش راحت به شما پیشنهاد میکنیم. بهترین و سادهترین روش برای طراحی سایت، استفاده از سرویسهای سایت ساز است. سایت ساز اهرمات به عنوان یکی از بهترین سرویسهای سایت ساز میتواند انتخاب مناسبی برای شروع کار شما باشد. با استفاده از خدمات سایت ساز اهرمات خیلی راحت و سریع میتوانید سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کنید. ویژگی اصلی سایت ساز اهرمات راحتی کار و پشتیبانی دائمی آن است. یعنی هر زمان که به مشکل برخوردید، تیم پشتیبانی سایت ساز اهرمات به صورت رایگان مشکل شما را رفع میکند.
آیا واقعا طراحی سایت کار سخت و زمانبری است؟
هدف از تولید نرم افزارهای طراحی سایت آسانتر کردن روند ساخت سایت است. اما همچنان کار با این نرم افزارها در برخی موارد سخت و پیچیده است. همچنین اکثر این نرم افزارها پشتیبانی خوبی از زبان فارسی و نوشتههای راست چین ندارند. به علاوه فونتهای فارسی خوبی هم روی اکثر این نرم افزارها نیست که بتوانید در طراحی سایت از آنها استفاده کنید. همین عوامل باعث شده است که خیلیها به خصوص ایرانیها کمتر از نرم افزارهای طراحی سایت استقبال کنند.
در نهایت این را هم بگویم که تمام ویژگیها و امکانات نرم افزارهای طراحی سایت در سایت ساز اهرمات وجود دارد. حتی سایت ساز اهرمات ویژگیهایی دارد که در هیچ کدام از نرم افزارهای طراحی سایت وجود ندارد. مثلا سایت ساز اهرمات امکان اتصال فروشگاه اینترنتی به اینستاگرام را دارد. یا حتی میتوانید به سرویسهای الوپیک و درگاههای پرداخت وصل شوید. پس نیازی نیست وقت خود را صرف یادگیری نرم افزارهای طراحی سایت کنید چون سایت سازها قابلیتهای بیشتری دارند و نیازی هم به آموزش و یادگیری ندارند.
3 دیدگاه
آهنگ پیشواز ایرانسل
مرسی از سایت خوبتون
مهدی بهادرفر
سلام
خواهش میکنم لطف دارید
خرید سیم کارت صفر ایرانسل
واقعا بهترین انتخابارو ذکر کردید
آهنگ پیشواز رایتل
RapidWeaver یه سرو گردن از همشون بالاتره