۳۰٪ تخفیف ویژه حمایت از کسب و کارها در کرونا

13 تا از بزرگ‌ترین ضعف‌ها و معایب وردپرس

قبل از شروع مقاله معایب وردپرس اجازه بدهید این نکته مهم را بگویم: در روانشناسی گفته می‌شود هر تصمیمی در بهترین و بدترین حالت هم یک‌سری مزایا و معایب دارد. بنابراین در این مقاله هدف این نیست که به خاطر عضوی از تیم سایت ساز اهرمات بودن، از ابتدا تا انتها وردپرس را بکوبم! بلکه صرفا می‌خواهم به‌شکل بی‌طرفانه و با بررسی واقعیت، به شما نشان بدهم که وردپرس در کنار دنیایی از خوبی‌ها، کجا ممکن است باعث شود به مشکل بخورید. پس با من همراه باشید.

معایب وردپرس

دوستان، بعضی معایبی که در ادامه می‌نویسم، الزامی نیستند یا قابل حل محسوب می‌شوند. بنابراین به هیچ عنوان با خواندن سرفصل‌ها «وردپرس» را قضاوت نکنید؛ بلکه کل متن هر بخش را بخوانید تا به طور کامل متوجه شوید مشکل و عیب واقعی چیست و آیا راهکاری برای حل دارد یا نه؟ به سراغ اولین مورد برویم.

معایب وردپرس

1_ آسیب‌پذیری زیاد

به نظرم اینکه بگوییم وردپرس امنیت کمی دارد، کم‌لطفی است. در واقع باید اینطور گفت: «وردپرس نسبت به بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا آسب‌پذیرتر است!» این یعنی یک هکر متخصص می‌تواند برای هک کردن و دسترسی به اطلاعات سایت وردپرسی شما، روش‌های مختلف و زیادی را امتحان کند. از دسترسی به سایت به کمک یک افزونه قدیمی و آپدیت نشده گرفته تا رمز ورود آسان و... .

در واقع هکرها به خاطر محبوبیت بالای وردپرس و open source بودنش با تمامی جزئیاتش، از آدرس صفحه ورود گرفته تا نحوه اسپم کردن در بخش نظرات و دیگر موضوعات آن آشنایی دارند. با توجه به این، یک سایت وردپرسی که امنیت یکسانی نسبت به یک سایت ساخته شده با سیستم مدیریت محتوای دیگری دارد، بیشتر آسیب‌پذیر است.

البته اگر طراح سایت‌تان به خوبی با اصول افزایش «امنیت سایت» آشنا بوده و آموزش‌های لازم را هم به شما بدهد، تا حدود زیادی از این آسیب‌پذیری کم می‌شود.

2_ سرعت پایین

سرعت سایت یکی از مهم‌ترین فاکتورها چه در افزایش «نرخ تبدیل» کاربر به خریدار و چه در سئو و بهینه سازی سایت محسوب می‌شود. حالا این سرعت به چیزهای مختلفی هم بستگی دارد. از ظاهر سایت تا تصاویری که در هر صفحه بارگذاری می‌کنید و کدنویسی قالب. اما به طور کلی در اغلب قالب‌های وردپرسی، شما به طور پیش‌فرض با مشکل سرعت پایین روبرو هستید.

در این میان شاید حتی مشاهده دوره‌های مختلف آموزشی در این زمینه هم به شما کمکی نکرده و در نهایت مجبور باشید برای بهینه کردن سرعت، از یک متخصص کمک گرفته و به او هزینه نسبتا زیادی بپردازید. این در حالی است که سیستم‌هایی مثل سایت ساز اهرمات به طور پیش‌فرض سایتی با بهترین سرعت و عملکرد به شما تحویل می‌دهند.

3_ مشکلات فنی زیاد

مشکلات فنی وردپرس

ببینید، به طور کلی وجود مشکلات فنی در دنیای وب و طراحی سایت یک چیز بسیار عادی است. این یعنی حتی اگر یک طراح سایت در شرکت‌تان استخدام کنید هم ممکن است هر از گاهی باز به مشکلات فنی برخورد کرده و سایت‌تان از دسترس خارج شود.

اما خب در وردپرس به دلیل وجود افزونه‌های مختلف، تغییراتی که خودتان یا ادمین از سر ناآگاهی در سایت به وجود می‌آورید و... کمی این مشکلات فنی بیشتر هستند. حالا در این بین اگر یک متخصص وردپرس در کنارتان نباشد شاید حل کردن این مشکلات کمی اذیت‌تان کند و حتی مجبور به هزینه کردن شوید. به همین دلیل است که تمامی سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی سایت ساز اهرمات با پشتیبانی کاملا رایگان و 24 ساعته ارائه می‌شوند.

4_ وجود پلاگین‌های زیاد

در یک وب سایت طراحی شده با سیستم مدیریت محتوای اختصاصی، (برنامه نویسی شده از صفر) شما باید برای داشتن هر قابلیت، با طراح یا برنامه نویس تماس گرفته و درخواست ایجاد گزینه مورد نظرتان را کنید.

حالا در وردپرس تعداد زیادی افزونه در دسته‌بندی‌های مختلف وجود دارد که هر کدام بخشی از قابلیت‌های مورد نظر را برای‌تان می‌سازند. تا اینجا این یک مزیت به نظر می‌رسد اما مشکل وقتی شروع می‌شود که بدانید خیلی مواقع نصب این افزونه‌ها‌ روی سایت مشکلات زیادی به وجود می‌آورد.

از کاهش سرعت گرفته تا تداخل با دیگر افزونه‌ها، مشکلات فنی و البته مشکلات امنیتی! بنابراین بهتر است اگر به سراغ سایت‌های وردپرسی می‌روید، از متخصصان برنامه نویس برای اضافه شدن اغلب قابلیت‌ها کمک بگیرید و دائم به سراغ افزونه‌های جدید نروید.

5_ نیاز به مراقبت دائم از افزونه‌ها

ببینید، هم افزونه‌ها و هم قالب‌های وردپرسی، دائم باید توسط سازنده‌شان بروزرسانی شوند. این موضوع ممکن است 2 مشکل ایجاد کند:

اول از همه اینکه باید به طور مداوم (ماهی چند بار) به سراغ پنل وردپرس رفته و از بروز بودن افزونه‌ها و قالب‌ها اطمینان پیدا کنید.

در درجه دوم هم اینکه باید همیشه حواس‌تان باشد که مبادا یک افزونه قدیمی شده و سازندگانش از بروزرسانی آن خودداری کنند. در این صورت ممکن است آسیب‌پذیری امنیتی و فنی سایت بالا رفته و مجبور شوید افزونه را حذف کنید.

6_ قیمت‌های بالا

اگر بخواهم مقایسه کنم، ساخت سایت با وردپرس حداقل نسبت به ساخت سایت با بسیاری از سیستم‌های رقیبش، ارزان‌تر است. اما مشکل اینجاست که در بسیاری از منابع آموزشی، از وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای کاملا رایگان اسم برده می‌شود.

این در حالی است که خود این ابزار رایگان بوده اما اغلب قالب‌ها و افزونه‌های حرفه‌ای و خوبی که با کمک‌شان باید سایت‌تان را بسازید، پولی هستند. بنابراین اگر با خیال طراحی سایت رایگان به سراغ وردپرس می‌روید، بدانید که در بهترین حالت هم باید چیزی در حدود یک‌سوم یا نیمی از هزینه یک سایت ارزان‌قیمت را برای ساخت وب سایت با این سیستم بدهید.

7_ سئو نسبتا سخت

ببینید، اگر هر منبعی به شما گفت که وردپرس در حالت پیش‌فرض با «سئو» شدن مشکل دارد و اصطلاحا سئو فرندلی نیست، بدانید دروغ می‌گوید! اما خب بعضی مشکلات هم در این سیستم مدیریت محتوا وجود دارند که ممکن است باعث شوند سئو کردنش سخت شود.

  • مثلا اینکه اگر قالب بدی بخرید، احتمال دارد به خاطر کدنویسی اشتباه به مشکل بخورید،
  • سرعت پایینش ممکن است برای‌تان مشکل‌ساز شود،
  • در صورت برخورد با مشکلات امنیتی عملا بخش اعظمی از قدرت سئوی‌تان را از دست می‌دهید،
  • وجود قابلیت‌هایی مثل دسته‌بندی و برچسب و عدم آگاهی در موردشان، می‌تواند باعث شود به سئوی سایت ضربه بزنید.

8_ نیازمند خصوصی‌سازی

مورد دیگری که می‌توانم از آن به عنوان یکی از معایب وردپرس یاد کنم، این است که در بسیاری از مواقع نیاز به خصوصی‌سازی و حتی خصوصی‌سازی با کدنویسی اختصاصی دارد!

این یعنی ممکن است نیاز به قابلیت خاصی داشته باشید که شما را مجبور می‌کند 2 افزونه مشابه را روی سایت نصب کنید و در همین حال تداخل افزونه‌ها باعث مشکلات فنی شود. یا اینکه بخواهید بخشی از سایت به‌شکلی متفاوتی کار کند اما هیچ افزونه‌ای نتواند نیاز شما را برآورده کند. در این شرایط آخر باید به سراغ یک متخصص وردپرس یا متخصص برنامه نویسی رفته و از او برای خصوصی‌سازی سایت کمک گرفته و البته هزینه‌اش را بپردازید.

این در حالی است که در بعضی سیستم‌های مدیریت محتوا مثل سایت ساز اهرمات، سعی شده تا جای ممکن نیازهای مدیر سایت بررسی و برآورده شود تا نیازی به کدنویسی اختصاصی پیدا نکنند. در واقع سایت‌های سایت ساز اهرمات کاملا بر اساس اصول «تجربه کاربری» ساخته شده‌اند.

9_ وقت‌گیر!

اگر برای طراحی سایت 2 انتخاب داشته باشید که شامل ساخت سایت با وردپرس توسط خودتان و ساخت سایت به دست یک متخصص است، بدانید گزینه اول می‌تواند حسابی زمان‌برتر باشد!

ضعف های وردپرس

در واقع اگر قرار باشد خودتان از 0 وارد دنیای وب شده و کسب و کار اینترنتی‌تان را با یادگیری وردپرس بسازید، قطعا باید ساعت‌ها زمان برایش کنار بگذارید. بنابراین اگر از آن‌دسته افرادی هستید که حوصله ندارید یا اصلا برای‌تان صرفه ندارد که زمان‌تان را به راحتی از دست بدهید، بهتر است به سراغ وردپرس نروید. در این میان سایت ساز ما با 7 روز تست رایگان که کمک‌تان می‌کند در کم‌تر از 2 دقیقه سایت‌تان را بسازید، احتمالا پرسرعت‌ترین انتخاب ممکن است.

10_ محدود کننده!

یکی از نکات مهمی که باید در مورد مشکلات وردپرس بدانید، این است که این سیستم مدیریت محتوا برای هر نیازی هم نمی‌تواند جوابگوی شما باشد! در واقع اگر کسی از من بپرسد چرا نباید از وردپرس استفاده کنیم؟

می‌گویم در عین وجود دلایل زیاد برای استفاده از آن، بعضی مواقع مثل وقتی که قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی خیلی بزرگ را دارید، وقتی از سایت‌تان انتظار دارید قابلیت‌های واقعا زیادی به شما داده یا اصلا یک خواسته متفاوت از آن داشته باشید، (مثلا بخواهید یک شبکه اجتماعی بسازید) بهتر است به جای وردپرس، به سراغ راهکارهایی مثل کدنویسی اختصاصی بروید.

11_ تکراری!

البته شاید نتوانم روی این مورد اسم عیب را بگذارم، اما در هر حال اگر از آن‌دسته صاحبان کسب و کار هستید که دوست دارید وب سایتی خیلی خاص داشته باشید، احتمالا کمی کارتان سخت می‌شود! چرا؟

چون در صورت استفاده از قالب‌های محبوب وردپرس، سایت‌تان تا حدود زیادی به سایت دیگران شبیه خواهد شد. اگر هم بخواهید ظاهر خاصی بسازید، یا باید به متخصص سایت پول زیادی برای تغییر ظاهر بدهید، یا اینکه از یک قالب متفاوت ولی نه‌چندان محبوب استفاده کرده و در آینده با مشکلاتی مثل هزینه بیشتر برای رفع مشکلات فنی روبرو شوید.

12_ آموزش کم

فکر نکنم در مورد هیچ سیستم مدیریت محتوایی به اندازه وردپرس در سطح وب آموزش رایگان و غیر رایگان وجود داشته باشد. اما بدانید که برای بسیاری از افزونه‌های این سیستم، آموزش‌های بسیار اندکی وجود دارد. پس اگر قصد اضافه کردن یک قابلیت متفاوت به کمک افزونه جدیدی به آن را داشته باشید، احتمالا باید زمان زیادی را برای یادگیری بگذرانید.

13_ نبود پشتیبانی

بالاتر هم به این موضوع اشاره کردم که به طور کلی مشکلات فنی در سایت‌ها و همینطور سایت‌های وردپرسی زیاد دیده می‌شود. حالا اگر سایت وردپرسی‌تان را خودتان طراحی کرده باشید، کمی بیشتر به مشکل می‌خورید. چون این سیستم کاملا رایگان است و هیچ پشتیبان اختصاصی ندارد. در این شرایط است که مجبورید دست به دامان سایت‌های سطح وب و انجمن‌های آنلاین و گروه‌های تلگرامی شوید تا شاید متخصصان جوابگوی‌تان بوده و در رفع مشکل کمک‌تان کنند.

در آخر، چرا وردپرس نه؟!

من هیچ کجای این مقاله نگفتم که نباید از وردپرس استفاده کنیم. صرفا سعی کردم به‌شکل بی‌طرفانه، معایبی که این «سیستم مدیریت محتوا» دارد را به شما توضیح بدهم. اتفاقا هنوز هم می‌گویم وردپرس یکی از بهترین انتخاب‌ها برای طراحی سایت است اما خب قطعا دانستن محدودیت‌ها و مشکلاتش قبل از شروع، می‌تواند باعث شود با خیال راحت‌تر انتخاب کنید.

معایب و ضعف های وردپرس

حالا قبل از تمام شدن مقاله اگر دوست داشتید از سایت ساز اهرمات برای ساختن سایت یا فروشگاه اینترنتی‌تان استفاده کنید؛ به طور خلاصه سیستم ما این مزیت‌ها را دارد:

  • وجود بیشتر از 100 نمونه کار قدرتمند و موفق،
  • ظاهر به شدت جذاب و رعایت تمامی اصول تجربه کاربری،
  • وجود قالب‌های آماده حرفه‌ای برای انواع دسته‌بندی‌ها،
  • هزینه‌های منصفانه،
  • حذف هزینه‌های پشتیبانی، خرید هاست و... ،
  • تحویل سایت به‌شکل خودکار و در کم‌تر از 2 دقیقه!

اگر علاقه‌مند شدید، بنابر نیازتان وارد صفحه سایت ساز یافروشگاه ساز اهرمات شوید.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله سعی کردم به زبان ساده و به‌شکل بی‌طرفانه، معایب وردپرس را به شما معرفی کنم. همانطور که مطالعه کردید، اگر در مورد عیب و مشکلی نیاز به توضیحات اضافه‌ای بود، در هر بخش آن توضیحات را نوشتم تا باعث سوء تفاهم در مورد این سیستم مدیریت محتوای محبوب نشود. در آخر اگر سوال یا نظری در مورد هر بخش از این مقاله داشتید در بخش نظرات منتظر شما هستم. راستی اگر برای ساخت سایت با سایت ساز اهرمات سوال و مشکلی داشتید، با شماره 087-34590404 داخلی 2 تماس بگیرید

دیدگاه خود را ارسال کنید

1 دیدگاه

خداوکیلی چرا دروغ مینویسید ؟ تمام تیتر هایی که نوشتید دقیقا برعکسش میشه مزیت هعا وردپرس ...هزینه های کم ...امنیت بالا ...قیمت ارزان ....سئو آسان .... توسعه پذیری بالا و ارزان و......

سلام
دوست عزیز شما الان بخوای یه سایت با وردپرس بسازی حداقل 1 میلیون و نیم باید برای قالب و افزونه هزینه کنید. امنیت وردپرس هم به دلیل افزونه ها و قالب های مخرب خیلی پایین هست و اگه حواستون نباشه خیلی راحت هک میشید. توسعه وردپرس هم احتمالا قیمت دستتون نیست. خود من 2 ماه پیش برای یه افزونه ساده که میخواستم بهم 4 میلیون تومن قیمت گفتن. در کل اگر وردپرس بی نقص و بدون عیب بود الان همه سایت ها با وردپرس بودن و هیچ کس سایت اختصاصی و پلتفرم های دیگه رو استفاده نمی کرد.

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
087-34590404 داخلی 2