۳۰٪ تخفیف ویژه حمایت از کسب و کارها در کرونا

چگونه رتبه الکسای سایت‌مان را کاهش دهیم؟

وقتی می خواهید سایت خودتان را با سایت رقبای تان مقایسه کنید، چه می کنید؟ به جز محتوای سایت که با خواندن آن متوجهش می شوید، از چه راه های دیگر می فهمید که مثلا فلان سایت از سایت شما بهتر است؟ یا اینکه بین رقبای تان کدام یکی قدرت بیشتری دارد؟

برای این کار نیاز به یک سری اعداد و ارقام هم دارید. یک نمونۀ آن، رتبه یا رنک الکسای سایت است. تأکید می کنیم یکی از راه هایش این است؛ پس به تنهایی نتیجه درستی به شما نمی دهد. برای نتیجه گیری به فاکتورهای دیگری مانند اعتبار دامنه و صفحات سایت، سئو و... نیاز دارید. 

ظاهرا شما هم چیزهایی از رتبه الکسای سایت شنیده اید و به دنبال آن هستید که سایت تان را بهبود دهید. تا بعد از آن رتبه و میزان بازدید سایت را افزایش دهید. در نهایت به هدفتان نزدیک تر می شوید. 

در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که رتبه الکسای سایت چه مفهوم و اهمیتی دارد و چه کمکی به سایت تان می کند. همچنین راهکارهایی به شما یاد بدهیم، که الکسای سایت تان بهبود پیدا کند. فقط قبل از اینکه شروع کنیم این موضوع را روشن کنیم که ما به دنبال کاهش رتبه الکسای سایت هستیم؛ نه افزایش. وقتی صحبت از رتبه و رنک می شود هر چه کمتر شود بهتر است. 

رتبه الکسا Alexa Rank چیست؟

سایتی که دیده نشود با وجود نداشتنش فرق زیادی ندارد. شما هم هر نوع سایت داشته باشید در نهایت به دنبال این هستید که سایت تان دیده شود. راستی خوشحال می شویم زیر همین مطلب موضوع وب سایت تان را با ما در میان بگذارید.

یکی از معیارهای دیده شدن سایت شما رتبه الکسای آن است. الکسا (alexa) یک سرویس رتبه بندی برای سایت های اینترنتی است که هر چقدر کمتر باشه یعنی سایت تان اوضاع بهتری دارد. اگه هنوز رتبه الکسای سایت تان را چک نکرده اید، الان کنجکاو شده اید همین الان آن را بدانید. به شما می گوییم چطور آن را پیدا کنید. 

از کجا رتبه الکسای سایت‌مان را بفهمیم؟

پیدا کردن رتبه الکسای سایت اصلا کار سختی نیست. خود وب سایت الکسا یعنی http://www.alexa.com/siteinfo به شما می گوید، که رتبه سایت تان چقدر است. البته رتبه الکسا چیزی نیست که یک بار آن را نگاه کنید و تمام. این رتبه ثابت نمی ماند؛ پس نیاز است چند وقتی یک بار باز هم به سراغ آن می روید. 

چون زیاد با آن سروکار خواهید داشت، بگذارید یک راه ساده تر به شما یاد بدهیم؛ تا نیاز نباشد هربار به سایت الکسا سر بزنید. کافی است الکسا تولبار را روی مرورگر خود نصب کنید. وقتی این کار را می کنید آیکون الکسا، سمت راست مرورگرتان دیده می شود. با کلیک روی آن، کادری مثل تصویر زیر باز می شود و رتبه همان سایتی که آن را باز کرده اید را می توانید ببینید. 

در ادامه به شما یاد می‌دهیم چطور الکسا تولبار را به مرورگرتان اضافه کنید. 

چگونه الکسا تولبار را به مرورگر اضافه کنیم؟

قبل از هر چیز روی وب سایت الکسا ثبت نام کنید و سایت‌تان را تایید کنید. حالا باید تولبار آن را دانلود و روی مرورگر خود نصب کنید. روی لینک نصب الکسا تولبار کلیک کنید. البته این لینک برای مرورگر گوگل کروم است. اگر از مرورگرهای دیگر مثلا فایرفاکس استفاده می کنید، لینک آن را همان پایین صفحه سایت می بینید. 

بعد از اینکه روی گزینه آبی رنگ یعنی install کلیک می کنید، وارد صفحه بعدی می شوید. در این صفحه کافی است گزینه add to chrome کلیک کنید. بعد از آن، تولبار روی مرورگرتان نصب شده و آیکون کوچک آن بالا سمت راست دیده می شود. 

حالا هر زمان بخواهید با کلیک روی همان a کوچک روی تولبار می توانید رتبه الکسا هر سایتی که باز کرده اید را ببینید. به همین سادگی!

حالا که این را یاد گرفتید، بیشتر راجع به رتبه الکسای سایت بدانیم.  

رنک الکسا چه چیزی را نشان می‌دهد و چه اهمیتی دارد؟

رتبه الکسا به عنوان معیاری برای پربازدید بودن یا نبودن یک سایت به شمار می‌آید، که بسیاری از افراد به منظور تبلیغات اینترنتی، ابتدا به رتبه الکسا سایت مورد نظر توجه می‌کنند. در واقع رتبه الکسا یکی از مهم ترین معیارها برای سنجش اعتبار و کیفیت سایت محسوب می‌شود. خب حالا ببینیم این رتبه را چه معیارهایی مشخص می کند. 

رتبه الکسای سایت با چه معیارهایی محاسبه می‌شود؟

رتبه بندی الکسا با توجه به دیتای ترافیکی که کاربران در سایت داشته اند مشخص می‌شود. این دیتا ترکیبی از بازدیدکنندگان پیج ویو سایت و کاربران یونیک است. این رتبه‌های ترافیکی که در الکسا نمایش داده می‌شود، فقط مختص به دامنه است و برای زیر صفحات سایت ارائه نمی‌شود. بنابراین معیار رتبه بندی الکسا رابطه مستقیمی با رفتار کاربرانی که از سایت بازدید می کنند، دارد. 

بعضی از این معیارها را در زیر می بینید:

  • تعداد بازدیدهای صفحات سایت
  • زمان ماندگاری بازدیدکنندگان و مخاطبان در سایت
  • تبلیغات سایت در شبکه های اجتماعی 
  • سرعت بارگذاری صفحات سایت برای بازدیدکنندگان و کاربران
  • ترافیک بازدیدکنندگان از سایت و استفاده کنندگان از نوار ابزار الکسا
  • میزان لینک دهی به سایت
  • و...

10 روش کاهش رتبه الکسا سایت

فرض کنیم که رتبه سایت تان را در الکسا بررسی کردید. حالا می خواهید آن را بهبود یا کاهش دهید. ده روش زیر کمک می کند، که رتبه الکسای سایت شما کاهش پیدا کند. 

1. جذب ترافیک ورودی ارگانیک

جذب ترافیک ورودی به سایت

یکی از ترفندهای مهم در کاهش رتبه الکسا، جذب و استفاده از ترافیک ارگانیک است، که علاوه بر افزایش بازدید سایت به بهبود سئو سایت هم کمک می‌کند. ترافیک ارگانیک یعنی کاربرانی که از طریق نتایج موتورهای جستجو به سایت مراجعه می کنند. 

ترافیک ورودی سایت چند نوع است، که در ادامه کمی راجع به آن‌ها صحبت می‌کنیم. یکی از ابزارهایی که اطلاعات خوب و کاملی به شما می دهد، گوگل آنالیتکس است. 

  • ترافیک مستقیم سایت: در این نوع ترافیک، افراد با توجه به شناخت قبلی از سایت و بدون واسطه از موتورهای جستجو وارد سایت می شوند. 
  • شبکه‌های اجتماعی: بعضی از کاربران از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، تلگرام و ... جذب سایت می شوند. اگر بتوانید در کنار سایت، در شبکه اجتماعی هم فعالیت داشته باشید، تعدادی از افراد از طریق شبکه‌های اجتماعی وارد سایت شما می‌شوند. 
  • بازاریابی ایمیلی (ایمیل مارکتینگ): منظور از بازاریابی ایمیلی، افرادی است که از طریق ایمیل های انبوهی که به کاربران سایت ارسال می شوند، به سایت مراجعه می کنند. برای ورودی گرفتن از این طریق پیشنهاد می کنیم مقاله آموزش ایمیل مارکتینگ را مطالعه کنید. 
  • ترافیک مربوط به تبلیغات گوگل ادز (Google Ads): این نوع ترافیک شامل افرادی است که از طریق کمپین های تبلیغاتی گوگل به سایت مراجعه می‌کنند. به زبان ساده تر تبلیغات گوگل یعنی شما پولی را به گوگل پرداخت می‌کنید، تا کلمات کلیدی مختص به شما برای کاربران نمایش داده شود.

2. تولید محتوای خلاقانه و سئو شده!

هیچ چیز مثل یک محتوای خوب و باکیفیت نمی تواند به جذب مخاطب کمک کند. شاید به روش هایی مثل تبلیغات بتوانید برای سایت تان بازدید موقت بگیرید، اما محتوای خوب آن را به صورت همیشگی تضمین می‌کند. مثلا اگر سایت فروشگاهی دارید، در صفحه محصولات، توضیحات کاملی درباره محصول بنویسید. 

پیشنهاد می‌کنیم مقاله تکنیک‌های مؤثر نوشتن توضیحات محصول را بخوانید تا متوجه اهمیت محتوا شوید. 

بنابراین حتی الامکان از مطالب تکراری و بیهوده استفاده نکنید. فعالیت رقبا را به طور کامل رصد کنید و از کلیدواژه های مناسب برای موضوع خود استفاده کنید تا بازدید بیشتری برای سایت بگیرید. اگر محتوای شما سئو شده باشد، راحت‌تر دیده می‌شود. 

3. تبلیغات یا بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)

یکی از روش های افزایش ترافیک سایت و کاهش رتبه الکسا، دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است. امروزه شبکه‌های اجتماعی، پتانسیل بالایی برای جذب کاربر و مخاطب دارد. تهیه بنر و لینک مختص به سایت خود و انتشار آن در شبکه های اجتماعی سبب افزایش بازدید سایت خواهد شد. در نتیجه به بهبود رتبه الکسا و افزایش فروش محصولات منجر می شود.

4. به روز رسانی سایت با انتشار منظم محتوا 

زمان بندی انتشار محتوا یکی دیگر از عوامل موثر بر کاهش رتبه الکسا ایران است. در کنار تولید محتوا ارگانیک و جذاب، تهیه جدول زمان بندی منظم برای انتشار محتوا تاثیر فوق العاده ای در ایندکس شدن سایت و بهبود رتبه الکسای سایت دارد.

به روز رسانی مطالب سایت و انتشار محتوا در زمان های مشخص به کاهش رتبه الکسا کمک شایانی خواهد کرد. لازم نیست همیشه محتوای تازه و جدید به سایت اضافه کنید. گاهی همان محتواهای قدیمی رو بروز رسانی کنید؛ چرا که اتفاقا تاثیر بسیار مثبتی هم دارد. پس از محتواهای قدیمی غافل نشوید. 

5. زمان ماندگاری کاربران در یک صفحه از سایت

همانطور که گفته شد، جذب مخاطب و کاربر برای سایت ها به یکی از دغدغه های صاحبان آن تبدیل شده است. حال اگر ترافیک ورودی سایت تان خوب باشد، اما این کاربران زمان زیادی در سایت شما نمانند، در بهبود رتبه الکسا موثر نخواهد بود. 

میزان ماندگاری کاربر یا Time On Site به طور مستقیم به محتوای سایت بستگی دارد. اگر محتوای شما برای کاربر جذاب نباشد، دلیلی برای ماندن ندارد و صفحه را زود می‌بندد. شما می‌توانید با تولید محتوای هدفمند و جلوه‌های بصری مناسب، کاربران را مجاب کنید، تا مدت زمان بیشتری را در سایت بمانند. 

6. از بک لینک استفاده موثر داشته باشید

یک سری از سایت‌ها، میزان بازدید بسیاری بالایی دارند و کاربر آن علاوه بر ماندگاری در صفحات وب سایت، دیدگاه‌های زیادی در آن ثبت شده است. 

جذب و تبادل لینک با چنین سایت‌هایی سبب بهبود رتبه الکسا سایت خواهد شد. عوامل متعددی در تعیین جایگاه سایت در رتبه بندی الکسا تاثیرگذارند، که برخی مواقع سایتی با ترافیک ورودی کمتر، تنها به دلیل استفاده مناسب از بک لینک به رتبه الکسا بهتری دست یافته است. 

بنابراین استفاده موثر از بک لینک به کاهش رتبه الکسا منجر خواهد شد. توجه داشته باشید که سایتی که از آن بک لینک دریافت می کنید، زمینه فعالیت و تعداد بک لینک‌هایی که در یک بازه زمانی معین به سایت شما جذب می شوند، در نتیجه نهایی سایت شما تاثیر بسزایی می‌گذارد.

7. بهبود آتوریتی یا اعتبار دامنه سایت 

اگر قصد کاهش رتبه الکسا سایت دارید، باید تمام مسائل مربوط به بهبود سایت و سئو را رعایت کنید. در این میان وب سایت MOZ برای صفحات سایت امتیاز و اعتباری را با توجه به ویژگی های مختلف تحت عنوان آتوریتی در نظر می‌گیرد که در کاهش رتبه الکسا ایران بسیار تاثیرگذار خواهد بود. از جمله ویژگی های موثر در بهبود آتوریتی سایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

  • عمر دامنه سایت
  • رفتار کاربران در موتورهای جستجو
  • ماندگاری کاربران در صفحات سایت

8. از نقش کلید واژه ها غافل نشوید!

همانطور که در بخش های قبلی بیان کردیم، تولید محتوای دست اول و باکیفیت یکی از بهترین روش های کاهش رتبه الکسا ایران است. برای بهبود سئوی سایت، باید کلمات کلیدی حوزه تخصصی سایت‌تان را پیدا کرده و روی آن ها کار کنید. 

9. طراحی سایت واکنش گرا

بیش از 60 درصد کاربران، سایت ها را با تلفن همراه خود چک می‌کنند؛ نه با لپ تاپ یا دستگاه‌های دیگر. پس خیلی مهم است، که سایت شما در تلفن همراه چگونه نمایش داده شود. سایتی که در همه دستگاه‌ها به خوبی قابل دسترسی باشد، ریسپانسیو یا واکنش گرا گفته می‌شود. 

در مقاله طراحی سایت ریسپانسیو کامل راجع به این موضوع توضیح داده ایم. برای اینکه اهمیت آن را جدی بگیرید، این را هم اضافه کنیم، که حتی موتورهای جستجوگر گوگل هم اخیرا، ابتدا نسخه موبایل وب سایت‌ها را بررسی می‌کند. 

سخن پایانی

در این مقاله یاد گرفتید که رتبه الکسای سایت چه اهمیتی دارد، با چه معیارهایی مشخص می شود و به چه روش هایی می توانید آن را بهبود بدهید. همچنین به شما یاد دادیم که خیلی سریع و هر زمان که خواستید رتبه الکسا سایت خودتان و دیگران را چک کنید. 

در نهایت از شما می خواهیم که تنها به این آمار اکتفا نکنید و بیش از هر چیز روی محتوای باکیفیت سایت تان وقت بگذارید. رعایت همین یک مورد، شما را از چندین جنبه از جمله رتبه الکسای سایت می‌تواند جلو بیندازد. 

هر سوالی داشتید، زیر همین مطلب برای ما بنویسید، تا راهنمایی‌تان کنیم. 

دیدگاه خود را ارسال کنید

5 دیدگاه

بسیار مفید بود.
ممنون :)

خواهش می‌کنم :)
سری به مطالب دیگۀ وبلاگ هم بزنید.

خیلی جالب بود

سلام سلیم عزیز
قربان شما :)

سلام خیلی عالی بود

سلام وقت شما بخیر باشه.
خواهش می کنم :)

شبکه خبری ریال نیوز

من ابزار moz هم استفاده میکنم تو انالیزهام. چون رقبام در خانه هوشمند زیادهستند و خیلی زود داره همه گیر میشه این تکنولوژی دارم سعی میکنم از روش های جدید استفاده کنم. ولی باز زمان کافی برای انالیز ندارم. از بس که سریعه

ارسال دیدگاه
  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی
087-34590404 داخلی 2