اولین چیزی که یک سایت فروشگاهی به آن نیاز دارد یک درگاه پرداخت اینترنتی است تا مشتریان بتوانند به راحتی هزینه سفارشهای خود را پرداخت کنند. حالا این سوال به وجود میآید که برای گرفتن درگاه اینترنتی باید چه چیزهایی داشته باشیم؟ آیا برای گرفتن درگاه، حتما باید نماد اعتماد داشته باشم؟ در ویدیو زیر به صورت کامل به این سوالات پاسخ دادیم:
نماد اعتماد یک مجوز دیجیتالی است که برای سایتهای فروشگاهی صادر شده و به نوعی نشان میدهد که فعالیت سایت شما قانونی است. وقتی نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت میکنید یک کد به شما داده میشود که با قرار دادن آن داخل سایتتان، اینماد در سایت شما نمایش داده میشود. مشتریان با کلیک روی این نماد وارد صفحه اطلاعات فروشگاه شما در سایت اینماد میشوند. در این صفحه اطلاعات تماس و آدرس فروشگاه، مجوزها و تعداد شکایات بدون پاسخ نمایش داده شده است.
وجود اینماد در سایت فروشگاهی باعث میشود که مشتریان راحتتر و سریعتر به آن فروشگاه اعتماد کنند و با خیال راحت خریدشان را انجام دهند. شاید به هر دلیلی دوست ندارید که اینماد دریافت یا این که خیلی به این نماد نیازی ندارید. در این صورت لازم نیست که نگران گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی باشید.
در ایران ما 2 نوع درگاه پرداخت اینترنتی داریم:
1_ درگاه پرداخت مستقیم که توسط بانکهای داده میشود مثل درگاه بانک ملی، ملت، پارسیان و ...
2_ درگاه پرداخت واسط که توسط شرکتهای دیگری به غیر از بانکهای به فروشگاههای اینترنتی داده میشود مثل زرین پال و Pay.ir
نکته مهم: درگاههای پرداخت واسط هم در اصل از درگاههای بانکی معتبر برای پرداخت استفاده میکنند. یعنی این که اگر شما یک درگاه از زرین پال بگیرید و به سایتتان متصل کنید، در نهایت مشتری برای پرداخت وجه به درگاههای بانکی مثل درگاه بانک ملی، ملت و ... وصل میشود و هزینه سفارش را از آن طریق پرداخت میکند.
در اصل شرکتهای خصوصی که درگاه پرداخت ارائه میکنند، نقش یک واسطه بین شما و درگاه بانکی را دارند. حالا این سوال پیش میآید که چرا اصلا از درگاههای واسط استفاده کنیم؟ گرفتن درگاه پرداخت مستقیم از بانکها کار راحتی و شرایط خاصی دارد. مثلا بعضی از بانکها میگویند که برای درگاه حتما باید در آن بانک حساب داشته باشید. همچنین داشتن نماد اعتماد الکترونیکی برای گرفتن درگاه مستقیم از هر بانکی ضروری است. بعضی از بانکها هم برای دادن درگاه مستقیم، از شما جواز کسب و سند یا اجاره نامه مکان فعالیت کسب و کار را میخواهند.
همین شرایط باعث شده است که هر کسی نتواند درگاه پرداخت مستقیم را بگیرد. به همین دلیل است که برای کسب و کارهای نوپا که تازه کارشان را شروع کردهاند، درگاههای واسط بهترین گزینه است. تنها فرق درگاه واسط با درگاه مستقیم در این است که درگاه واسط بابت هر تراکنش و خریدی که از شما انجام میشود درصد کمی از مبلغ را به عنوان کارمزد دریافت میکند. البته مبلغ کارمزد سقف مشخصی دارد و در هر تراکنش بیشتر از مبلغ خاصی از شما کارمزد دریافت نمیشود.
اگر اینماد ندارید یا نمیخواهید که آن را دریافت کنید، فقط امکان استفاده از درگاههای پرداخت واسط را دارید. برای این که در سایتتان از درگاههای پرداخت مستقیم استفاده کنید به اینماد نیاز دارید. پس بدون گرفتن اینماد هم میتوانید روی سایتتان درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشید و مشکلی از این بابت وجود ندارد. در هر صورت سایت ساز اهرمات اکثر درگاههای پرداخت مستقیم و واسط معتبر را در دسترس شما قرار داده است و هر کدام را که بخواهید به راحتی و با چند کلیک روی سایتتان فعال میشود.