۳۰٪ تخفیف ویژه حمایت از کسب و کارها در کرونا

کدام درگاه را انتخاب کنم؟

در سایت‌های فروشگاهی، مشتریان می‌توانند به چند روش هزینه سفارش را پرداخت کنند. یکی از رایج‌ترین روش‌های پرداخت هزینه سفارش این است که مشتری شما از یک درگاه پرداخت اینترنتی برای واریز وجه سفارش استفاده کند. تقریبا اکثر سایت‌های فروشگاهی درگاه پرداخت اینترنتی دارند و مشتریان هم در بیشتر موارد از این درگاه‌ها برای پرداخت هزینه محصولات استفاده می‌کنند. پس یکی از مواردی که هر سایت فروشگاهی به آن نیاز دارد، درگاه پرداخت اینترنتی است.

در ایران شرکت‌ها و مراکز مختلفی هستند که درگاه پرداخت اینترنتی ارائه می‌کنند و شما هم باید از این مراکز درگاه پرداخت اینترنتی بگیرید و به سایت‌تان متصل کنید. اولین سوالی که در این مسیر ذهن صاحبان فروشگاه اینترنتی را درگیر می‌کند این است که کدام درگاه پرداخت را انتخاب کنم؟ در ویدیو زیر به شما گفتیم که تفاوت درگاه‌های پرداخت چیست و چه درگاهی را برای سایت‌تان انتخاب کنید.

اول از همه به سراغ معرفی انواع درگاه‌های پرداخت برویم و بیشتر با آن‌ها آشنا شویم. به طور کلی 2 نوع درگاه پرداخت اینترنتی در ایران وجود دارد. پس در قدم اول باید نوع درگاهی که می‌خواهید در سایت‌تان داشته باشید را انتخاب کنید. نوع اول درگاه‌های مستقیم یا بانکی و نوع دوم هم درگاه‌های واسط یا شرکتی هستند که در ادامه تفاوت‌ها و ویژگی‌های هر کدام را به شما توضیح می‌دهیم.

یکی از راه‌های گرفتن درگاه‌های پرداخت اینترنتی این است که از طریق بانک‌ها اقدام کنید. تقریبا تمام بانک‌های کشور مثل بانک ملی، ملت، پارسیان و ... درگاه پرداخت اینترنتی به صاحبان سایت‌های فروشگاهی می‌دهند. شما هم می‌توانید از یک یا چند بانک درگاه پرداخت اینترنتی بگیرید و به راحتی آن را به سایت‌تان متصل کنید. به درگاه‌های اینترنتی که توسط بانک‌های تهیه می‌کنید، درگاه مستقیم گفته می‌شود. این که درگاه پرداخت اینترنتی خودتان را از کدام بانک بگیرید هیچ تفاوتی ندارد. همه بانک‌ها شرایط تقریبا یکسانی برای ارائه درگاه پرداخت به فروشگاه‌ها دارند و از نظر کیفیت هم تفاوت خاصی بین آن‌ها وجود ندارد.

بعضی از بانک‌ها ممکن است برای ارائه درگاه پرداخت، حتما لازم باشد در همان بانک حساب داشته باشید، بعضی از بانک‌ها هم چنین شرایطی را ندارند. بعضی از بانک‌ها شرکت زیرمجموعه‌ای دارند که خدمات درگاه پرداخت اینترنتی توسط آن‌ها ارائه می‌شود. مثلا درگاه پرداخت بانک ملت را باید از شرکت «به پرداخت ملت» تهیه کنید. اگر قصد گرفتن درگاه پرداخت مستقیم را دارید، می‌توانید با جستجو در اینترنت یا رفتن به سایت اینترنتی بانک موردنظر، شرایط و روش دریافت درگاه پرداخت را مشاهده کنید.

برای تهیه درگاه پرداخت مستقیم حتما باید نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد داشته باشید. علاوه‌بر این، مجوز رسمی برای کسب و کار و مدارک محل فعالیت کسب و کارتان مثل اجاره‌نامه یا سند مالکیت لازم است. گرفتن درگاه پرداخت مستقیم شرایط خاصی دارد که بعضی از فروشگاه‌ها واجد این شرایط نیستند و به همین دلیل هم نمی‌توانند درگاه پرداخت بانکی بگیرند. اگر شما هم این شرایط را ندارید، تنها گزینه این است که از طریق شرکت‌های واسطی مثل زرین پال، درگاه پرداخت اینترنتی بگیرید.

درگاه‌های پرداخت واسط همانطور که از نام‌شان مشخص است مثل یک واسطه بین شما و درگاه‌های پرداخت بانکی هستند. یعنی این که مثلا شرکت زرین پال خودش یک درگاه پرداخت اختصاصی ندارد و اگر از این شرکت درگاه بگیرید، مشتری در نهایت برای پرداخت هزینه سفارش به یکی از درگاه‌های بانکی کشور مثلا درگاه بانک پاسارگاد متصل می‌شود. یکی از ویژگی‌های درگاه‌های پرداخت واسط این است که شرایط خاصی برای ارائه درگاه پرداخت ندارند و به راحتی می‌توانید از این شرکت‌ها درگاه بگیرید. همچنین زمان ارائه درگاه در این شرکت‌ها بسیار کوتاه است و در کمترین زمان ممکن درگاه پرداخت اینترنتی به شما داده می‌شود.

کدام درگاه پرداخت را انتخاب کنم؟

گرفتن درگاه مستقیم بانکی حدودا 1 هفته طول می‌کشد، اما درگاه واسط فقط در 2 تا 3 روز برای شما فعال می‌شود. از طرف دیگر درگاه‌های واسط معمولا پشتیبانی رایگان دارند و اگر مشکلی در درگاه یا حساب شما ایجاد شد و یا این که پولی که مشتری پرداخت کرد به حساب‌تان واریز نشد، می‌توانید با پشتیبانی درگاه ارتباط برقرار کنید تا مشکل شما حل شود. درگاه‌های پرداخت مستقیم هیچ پشتیبانی ندارند و اگر هم مشکلی باشد به سختی می‌توانید با آن‌ها در ارتباط باشید.

یکی دیگر از تفاوت‌های درگاه مستقیم و درگاه واسط این است که درگاه‌های واسط بابت هر خریدی که توسط درگاه انجام می‌شود، مبلغی به عنوان کارمزد دریافت می‌کنند. میزان این کارمزد چندان زیاد نیست. مثلا زرین پال به ازای هر تراکنش 1 درصد از مبلغ آن را تا سقف 3000 تومان دریافت می‌کند. یعنی حتی اگر در یک تراکنش 10 میلیون تومان از مشتری دریافت کنید فقط 3000 تومان کارمزد از شما کسر می‌شود.

شرکت‌های مختلفی سرویس درگاه پرداخت واسط را ارائه می‌کنند. برخلاف درگاه‌های مستقیم که گفتیم تفاوت چندانی با هم ندارند، درگاه‌های واسط کاملا متفاوت هستند و باید با تحقیق و بررسی یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. معمولا درگاه‎‌های واسط از نظر میزان کارمزد، زمان تسویه حساب و واریز وجه به حساب شما، کیفیت پشتیبانی و خدمات با هم تفاوت دارند. پس قبل از گرفتن درگاه پرداخت واسط حتما به صورت کامل شرایط، قوانین، میزان کارمزد و کیفیت خدمات‌شان را بررسی کنید. معمولا این اطلاعات در سایت درگاه‌های واسط وجود دارد و به راحتی می‌توانید آن‌ها را با هم مقایسه کنید.

این که کدام درگاه پرداخت را برای فروشگاه‌تان انتخاب کنید کاملا بستگی به خودتان دارد. اگر شرایط تهیه درگاه مستقیم را دارید، می‌توانید درگاه پرداخت مستقیم بگیرید، اگر هم این شرایط را ندارید یکی از درگاه‌های واسط را برای همکاری انتخاب کنید. سایت ساز اهرمات اکثر درگاه‌های پرداخت مستقیم و واسط مطرح و شناخته شده را پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید هر کدام را که بخواهید روی سایت‌تان داشته باشید. حتی این امکان وجود دارد که به صورت همزمان درگاه مستقیم و واسط روی سایت‌تان باشد و مشتری خودش انتخاب کند که هزینه سفارش را از کدام درگاه بپردازد.

087-34590404 داخلی 2